Приватним кредитам загрожує низка ризиків, – Bloomberg

Поділитися:

Обсяг приватних кредитів зріс більш ніж удвічі з 2019 року завдяки підвищенню процентних ставок, що зробило борг із плаваючою ставкою більш привабливим для інвесторів. Тепер зниження процентної ставки Федеральної резервної системи посилює зустрічний вітер, який перешкоджає стрімкому зростанню галузі з оборотом 1,7 трильйона доларів.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Нижчі базові ставки зроблять фіксований дохід, який фіксує прибуток, більш привабливим для інвесторів, ніж змінна ставка. Це має стати більш гострою проблемою після того, як ФРС прогнозує подальше пом’якшення цього року.

Регулятори також тримають галузь на прицілі після того, як виросли занепокоєння з приводу побічного впливу будь-якої кризи на банки, які надають позики приватним кредитним менеджерам, щоб додати більше потужності своїм пулам зобов’язань інвесторів. Що стосується збору коштів, розподіл інституційного капіталу стаціонарний, падіння цін на нафту може вплинути на надходження коштів з Близького Сходу, а нові заходи США можуть ускладнити для страховиків інвестування в цей клас активів.

Іншою великою потенційною загрозою є рецесія в США. М’яка посадка для економіки є центральним випадком, але глибше уповільнення призведе до проблем, стиснення потоку грошей, зниження апетиту до угод і збільшення ризику несплати позичальниками.

Нагадаємо, тектонічні плити світової економіки змістяться цього тижня, коли почнеться цикл пом’якшення в США, саме тоді, коли чиновники від Європи до Азії встановлюють політику на тлі крихких ринків.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...