Останні новини:

Прибуток Nvidia перевірить відновлення S&P 500 у 4 трильйони доларів, – Bloomberg

Поділитися:

Зростання акцій Nvidia Corp. майже на 3 трильйони доларів за приблизно два роки з моменту відкриття ChatGPT фактично перевернуло фондовий ринок США, надавши гіганту з виробництва чіпів зі штучним інтелектом величезний вплив на низку індексів акцій.

Про це пише Telegram “Перший Бізнесовий“.

Волл-стріт стала свідком цього коливання під час падіння акцій на початку цього місяця та подальшого відновлення, коли індекс S&P 500 відновив ринкову капіталізацію на 4 трильйони доларів між 5 та 23 серпня, оскільки ціна акцій Nvidia злетіла більш ніж на 28% лише за три тижні . Тепер, коли прибутки компанії заплановано отримати після закриття ринку в середу, трейдери будуть прикуті до своїх моніторів, готуючись до будь-яких різких коливань.

Акції Nvidia впали на 4,4% протягом дня в середу. З огляду на ринок опціонів, очікується, що результати Nvidia призведуть до різкого падіння її акцій майже на 10% у будь-якому напрямку під час сесії після звіту. Це крок, який змінить ринкову капіталізацію приблизно на 300 мільярдів доларів. І це тільки його власні запаси.

На виробника мікросхем припадає приблизно 6,6% індексу S&P 500, що робить його другою за величиною компанією в загальному дослідженні акцій після Apple Inc. Він також має вагу понад 8% в індексі Nasdaq 100 і становить 14% філадельфійського індексу.

«Nvidia — це, очевидно, найчистіший вид чистої гри для інвесторів, щоб оцінити здоров’я простору інфраструктури штучного інтелекту», — сказав Джон Белтон, портфельний менеджер Gabelli Funds. «Тож за прибутками Nvidia стежать, оскільки вони мають пряме зчитування багатьох компаній у ланцюжку створення вартості ШІ».

Нагадаємо, нафта подорожчала після того, як східний уряд Лівії заявив, що припинить експорт, посилюючи напруженість на Близькому Сході.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...