Представники ФРС спланували одне зниження процентної ставки на 2024-й та прогнозують інші скорочення на 2025 рік, – Bloomberg

Поділитися:

Офіційні особи Федеральної резервної системи повертають прогнози курсу. Станом на зараз вони кажуть лише про одне зниження у поточному 2024 році, а також прогнозують скорочення і впродовж наступного року.

Про це повідомляє  Telegram “Перший Бізнесовий“.

Цьогоріч офіційні особи з ФРС спланували одне зниження процентної ставки, а також провели голосування, результатом якого стало рішення щодо збереження базової ставки федеральних фондів у діапазоні від 5,25% до 5,5%. Це є максимум за два десятиліття, який вперше був досягнутий у липні. Натомість політики повідомили про свої очікування стосовно пониження ставок. Зокрема, зараз прогнозують подальші чотири скорочення у 2025 році – раніше їх у прогнозі було лише три.

«Однак останні показники інфляції були більш сприятливими, ніж на початку року, і відбувся помірний подальший прогрес у досягненні нашої цілі щодо інфляції. Нам знадобиться більше хороших даних, щоб зміцнити нашу впевненість у тому, що інфляція стабільно рухається до 2%», – прокоментував ситуацію голова ФРС Джером Пауелл у середу після завершення дводенної зустрічі у Вашингтоні.

Нагадаємо, президенти США Джо Байден та Франції Еммануель Макрон дійшли згоди у питанні необхідності переформатування співпраці з Китаєм на тлі величезної напруженості.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Жовтня 2024 року - 13:50
Мін’юст подав позов про конфіскацію активів російського олігарха Фрідмана та...
29 Вересня 2024 року - 22:38
У жовтні 2024 року Міністерство оборони України планує запустити новий...
27 Вересня 2024 року - 14:08
Найбільш затребувані на ринку праці – робітничі спеціальності