Падіння виплат по безробіттю у США призвело до рецесії – Вloomberg

Поділитися:

Тимчасова зайнятість у США, яка історично була передвісником поворотів на ринку праці та в економіці, скорочується протягом шести місяців поспіль і сигналізує про наближення рецесії.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий”.

Замість того, щоб передвіщати широкий економічний спад, керівники кажуть, що відкат у найманні працівників натомість може означати поступове охолодження перегрітого ринку праці та бачать шанси на м’яку посадку для економіки.

Це була б приємна новина для голови Федеральної резервної системи. Він зосередився на ринку праці у своєму прагненні приборкати інфляцію, не викликаючи рецесії, стверджуючи, що попит на працівників має бути краще узгоджений із пропозицією, якщо ФРС хоче досягти своєї мети щодо зростання цін на 2%.

У своїй промові на щорічному симпозіумі ФРС у Джексон-Хоулі 25 серпня Пауелл привітав ознаки того, що ринок досягає кращого балансу, але сказав, що потрібен подальший прогрес.

Нагадаємо, Американські політики більше, ніж будь-коли, прагнуть підживити економіку державними коштами, що вже сприяє збільшенню витрат на запозичення та, ймовірно, утримуватиме їх високими ще довго після завершення надзвичайної ситуації з інфляцією.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи