Nvidia обійшла за вартістю Apple, – Bloomberg

Поділитися:

Вартість корпорації Nvidia перевищила 3 трильйони доларів, обійшовши при цьому Apple. Bloomberg нагадує, що Nvidia Corp. вже була найдорожчою компанією з виробництва напівпровідників у світі. Але цьогоріч вона зайняла лідерську позицію за ринковою капіталізацією.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Акції компанії Nvidia Corp з Санта-Клари, штат Каліфорнія, цього року зросли приблизно на 147%, додавши приблизно 1,8 трильйона доларів. Цьому сприяв величезний попит на продукцію – чіпи, які використовують у роботі з ШІ. Цього тижня акції компанії подорожчали на 5,2% і закрилися на рекордних 1224,40 доларів.

Така ситуація вже була: Nvidia коштувала більше, ніж Apple, у 2002 році. Це був час за п’ять років до виходу першого iPhone. На той час обидві компанії коштували менше 10 мільярдів доларів кожна.

Головний виконавчий директор компанії Nvidia Дженсен Хуанг зробив заяву, у якій запевнив всіх, що прискорювачі ШІ щороку оновлюватимуться, а компанія – зростатиме у показниках. Підйом генеративного штучного інтелекту є новою промисловою революцією, і Nvidia намагається відігравати важливу роль у переході технології на персональні комп’ютери.

Нагадаємо, більше половини американців, які вважаються у країні середнім класом, скаржаться на великі фінансові труднощі.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
27 Вересня 2024 року - 14:08
Найбільш затребувані на ринку праці – робітничі спеціальності
25 Вересня 2024 року - 11:00
«Аптека 9-1-1» та Київський медичний університет напередодні Дня фармацевтичного працівника...
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...