Мексика припиняє експорт нафти на зовнішні ринки, – Bloomberg

Поділитися:

Контрольована державою нафтова компанія Мексики планує призупинити деякий експорт сирої нафти протягом наступних кількох місяців, що призведе до скорочення поставок на світовому ринку.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Petroleos Mexicanos, також званий Pemex, скасував контракти на постачання своєї флагманської сирої нафти Maya на нафтопереробні заводи в США, Європі та Азії.

Скорочення експорту, яке відбувається в той час, коли ОПЕК та її союзники вже стримують видобуток, загрожує підняти ціни на нафту, які досягли шестимісячного максимуму. Фізичні поставки — особливо важких, кислих сортів, таких як майя — ще більше скорочуються, оскільки венесуельський експорт скоротиться після відновлення санкцій США щодо її нафтової промисловості. Минулого тижня JPMorgan Chase & Co. попередила, що цього року світовий орієнтовний показник Brent може досягти 100 доларів за барель.

План Pemex щодо призупинення деяких експортних поставок є частиною спроб виробляти більше внутрішнього бензину та дизельного палива напередодні президентських виборів 2 червня, кажуть люди. Президент Андрес Мануель Лопес Обрадор, термін повноважень якого добігає кінця, отримав посаду з обіцянкою відмовитися від імпорту дорогого палива. Його багаторічні зусилля з реконструкції нафтопереробного сектору Мексики нарешті окупилися.

Нагадаємо, один із основних бенефіціарів санкцій щодо російської та венесуельської нафти це постачальники з США, які міцно пробилися на ринки, де колись домінували ОПЕК та її союзники.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
29 Червня 2024 року - 23:06
В Україні з 1 липня розпочинається реєстрація електронних кабінетів вступників...
26 Червня 2024 року - 20:01
Це будуть стрілецькі підрозділи загальною кількістю 8 тисяч поліціянтів
26 Червня 2024 року - 19:52
26 червня Рада Євросоюзу продовжила тимчасовий захист для українців, що перебувають...
26 Червня 2024 року - 15:23
Бренд Schweppes з'явився в 1783 завдяки завзятості одного винахідника, який...