Ларрі Фінк: Європі потрібен єдиний банківський ринок для економічного зростання

Поділитися:

Головний виконавчий директор BlackRock Ларрі Фінк закликав Європу продовжувати об’єднувати свій банківський ринок, не коментуючи потенційне об’єднання Commerzbank AG і UniCredit SpA.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

«Європа потребує сильнішої системи ринків капіталу та більш уніфікованої банківської системи», — сказав Фінк в інтерв’ю на конференції Berlin Global Dialogue у вівторок, коли його запитали про його погляди на можливе злиття двох кредиторів.

Він додав, що не хотів би коментувати «будь-яку діяльність», яка відбувається між двома компаніями, оскільки його компанія є акціонером обох. BlackRock є найбільшим інвестором UniCredit і третім за величиною інвестором Commerzbank.

Коментарі голови найбільшого у світі менеджера з фінансових операцій надійшли після того, як UniCredit нещодавно придбала 21% акцій Commerzbank. Андреа Орсель, генеральний директор італійського кредитора, сказав, що повне поглинання є варіантом, назвавши свій підхід «тестовим прикладом для Європи».

Але те, як він швидко накопичив свою частку, розлютило уряд Німеччини, який володіє 12% у Commerzbank. Канцлер Олаф Шольц порівняв це з «недружнім» кроком. Італія підтримала UniCredit і заявила, що угода відповідатиме цілям Європейського Союзу щодо розширення інтеграції.

Генеральні директори обох банків — Орсель і Беттіна Орлопп — провели зустріч у п’ятницю, на якій Орлопп пояснила свою стратегію для німецького банку, повідомляє Bloomberg.

Александра Аннеке, портфельний менеджер німецької компанії з управління активами Union Investment, минулого тижня заявила, що Commerzbank повинен мати «відкритий діалог» з UniCredit. Union входить до 15 найбільших акціонерів Commerzbank.

Аналітики Citigroup Inc. заявили в четвер, що UniCredit, ймовірно, заручиться підтримкою інституційних акціонерів, якщо зробить пропозицію про поглинання німецького кредитора. На думку аналітиків, найбільш ймовірним сценарієм на поточному етапі є об’єднання двох кредиторів.

Нагадаємо, оскільки останні сліди глобального інфляційного шоку зникають, перехід до зниження вартості запозичень ось-ось збереже імпульс, оскільки економіки крокують до нового року, повного невідомості.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Жовтня 2024 року - 13:50
Мін’юст подав позов про конфіскацію активів російського олігарха Фрідмана та...
29 Вересня 2024 року - 22:38
У жовтні 2024 року Міністерство оборони України планує запустити новий...
27 Вересня 2024 року - 14:08
Найбільш затребувані на ринку праці – робітничі спеціальності