Китай планує боротися із конкуренцією зі США у сегменті виробництва чіпів, – Bloomberg

Поділитися:

Сі Цзіньпін закликає виробників своєї країни боротися з технологічним домінуванням конкурентів під час битви за чіпи зі США. Зокрема, він має на увазі активізацію інновацій, оскільки інші країни домінують у певних ключових технологіях. Також у заяві йдеться про ескалацію напівпровідникової конфронтації Китаю зі США.

Про це пише Telegram “Перший Бізнесовий“.

Попри те, що Китай, за словами Сі, досягнув великого прогресу в науці, є проблеми. Зокрема, каже у заяві лідер Піднебесної: «Початкова здатність до інновацій все ще відносно слабка; деякі ключові, базові технології контролюються іншими; існує дефіцит найкращих наукових і технологічних талантів». Все це китайський лідер озвучив, виступаючи на національній науковій конференції в понеділок. На додаток Сі вказав аудиторії на так звані вузькі місця та обмеження в таких сферах, як інтегральні схеми, промислові верстати, базове програмне забезпечення, сучасні матеріали тощо.

Натомість у США пропонують ввести нові правила, які будуть обмежувати вихідні інвестиції у технології. Про це повідомили у Мінфіні, а також додали, що мають на увазі технології, що вкрай важливі для військових, розвідувальних, кібер-галузей. Все це, на думку експертів, створює ризики для національної безпеки Сполучених Штатів.

Перші обмеження стосовно експорту були введені ще у 2022 році. Вони ознаменували ескалацію технічної битви між Вашингтоном і Пекіном, блокуючи продаж передових напівпровідників, а також технологій і ноу-хау для їх виготовлення. Натомість зараз міністерка фінансів США Джанет Єллен нагадала, що запланований контроль над інвестиціями буде вузько сфокусованим і доповнюватиме існуючі правила експорту.

Нагадаємо, Китай пропонує пільги для німецьких автовиробників.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
27 Вересня 2024 року - 14:08
Найбільш затребувані на ринку праці – робітничі спеціальності
25 Вересня 2024 року - 11:00
«Аптека 9-1-1» та Київський медичний університет напередодні Дня фармацевтичного працівника...
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...