ФРС збирається знижувати ставки, оскільки зростання робочих місць сповільнюється, – Bloomberg

Поділитися:

Представники Федеральної резервної системи наближаються до зниження вартості запозичень протягом кількох місяців, про що голова Джером Пауелл може повідомити наступного тижня. Така ситуація склалася через зростання ризиків загрози стабільному, але поміркованому ринку праці.

Про це пише  Telegram “Перший Бізнесовий“.

Очікується, що керівники центральних банків США, які утримували процентні ставки на найвищому рівні за понад два десятиліття протягом цілого року, знову залишать їх там, коли їхня дводенна зустріч закінчиться в середу. Натомість інвестори бачать, що чиновники ФРС знизили свою базову ставку у вересні.

Останні дані виявилися багатообіцяючими, з більш помірним підвищенням цін разом із стабільним економічним зростанням, але ФРС хоче трохи більше гарантій того, що інфляція продовжить падати до цільового рівня в 2%.

Зниження цінового тиску в поєднанні зі зростанням рівня безробіття привело до більшої рівноваги між двома цілями ФРС — максимальною зайнятістю та стабільними цінами. Чиновники хочуть приборкати інфляцію, але вони також не хочуть завдавати надмірної шкоди ринку праці, утримуючи ставки надто довго.

Нагадаємо, Китайські виробники електромобілів розширюють свою діяльність у Європі, щоб притупити вплив мит, покликанихкпослабити їхню цінову перевагу над хворими виробниками успадкованого регіону.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...