Coca-Cola та десятки великих компаній не вийшли з російського ринку попри обіцянки, – Bloomberg

Поділитися:

Coca-Cola Co. була однією з перших транснаціональних корпорацій, яка пообіцяла покинути Росію на знак протесту одразу після 24 лютого 2022 року. Натомість, і ця компанія, і інші великі гравці ринку все ще працюють в Росії.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

З початком повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну Coca-Cola Co. попросила своїх партнерів вилучити її банки та пляшки з магазинів, а також припинити поставки сиропу до фонтанів газованої води. На додаток була зроблена заява про припинення виробництва напоїв цього бренду на території РФ.

Пройшло два роки, але характерний червоний логотип Coca-Cola все ще легко знайти в супермаркетах і ресторанах по всій країні. Зараз напій продається під ТМ «Добрий Кола», а пляшки та бляшанки для напою мало хто зможе відрізнити від оригіналу. Тож за деякими показниками Coca-Cola все ще залишається провідним виробником газованих напоїв у Росії.

Нагадаємо, що Multon Partners, виробник кока-коли в країні, належить окремій компанії під назвою Coca-Cola HBC, яка зареєстрована в Лондоні, і в якій американська материнська компанія володіє всього 21% акцій. Коли HBC припинив виробництво кока-коли після вторгнення, Multon представив Dobry Cola. Дослідження, яке провела компанія «Продажі.рф», продемонструвало, що Dobry Cola – найпопулярніша газована вода в країні, що займає трохи більше ніж 13% ринку.

«Прибутки від продажу Coca-Cola в Росії просто перейшли до Coca-Cola HBC, яка зайняла частку ринку завдяки Dobry Cola», — прокоментував результати дослідження Гаррет Нельсон, аналітик CFRA Research. Також кола імпортується до Грузії, Казахстану. Після вторгнення РФ прийняла закон, що дозволяє продавати фірмові товари без згоди власника торгової марки.

Нагадаємо, якщо Дональд Трамп виграє вибори та повернеться до Білого дому, то почне запроваджувати нові податки.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
6 Жовтня 2024 року - 23:03
Верховна Рада України досягла важливої угоди з військовим керівництвом щодо...
1 Жовтня 2024 року - 13:50
Мін’юст подав позов про конфіскацію активів російського олігарха Фрідмана та...
29 Вересня 2024 року - 22:38
У жовтні 2024 року Міністерство оборони України планує запустити новий...