Чиновники ФРС залишають відкритим варіант для ще одного значного зниження процентної ставки, – Bloomberg

Поділитися:

Декілька представників Федеральної резервної системи в понеділок залишили відкритими двері для додаткового значного зниження процентних ставок, зазначивши, що поточні ставки все ще тиснуть на економіку США.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

«Протягом наступних 12 місяців ми маємо пройти довгий шлях, щоб отримати відсоткову ставку до приблизно нейтральної, щоб спробувати зберегти умови там, де вони є», – сказав президент ФРС Чикаго Остан Гулсбі під час модерованого заходу із запитаннями та відповідями.

Ні Гулсбі, ні хтось із його колег не сказали, що вони вже виступають за повторне скорочення на півпункту, зроблене центральним банком 18 вересня, заявивши, що вхідні дані керуватимуть прийняттям рішень. Наступне засідання Федерального комітету з відкритих ринків відбудеться відразу після президентських виборів, 6-7 листопада.

Глава ФРС Чикаго сказав, що за його оцінками поточна базова процентна ставка центрального банку на «сотні» базисних пунктів перевищує нейтральну, тобто рівень, на якому політика не стимулює та не обмежує економічне зростання. Нейтральну ставку неможливо безпосередньо виміряти, можна лише оцінити.

Нагадаємо, тектонічні плити світової економіки змістяться цього тижня, коли почнеться цикл пом’якшення в США, саме тоді, коли чиновники від Європи до Азії встановлюють політику на тлі крихких ринків.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи