Останні новини:

Boeing планує залучити 10 мільярдів доларів через продаж акцій, – Bloomberg

Поділитися:

Boeing Co. розглядає можливість залучити принаймні 10 мільярдів доларів шляхом продажу нових акцій, оскільки виробник літаків прагне поповнити грошові резерви, які ще більше виснажуються через триваючий страйк.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Компанія працює з консультантами, щоб вивчити свої варіанти, повідомили люди, які побажали залишитися анонімними під час обговорення конфіденційних питань. Збільшення власного капіталу навряд чи відбудеться протягом принаймні місяця, якщо виробник літаків зможе врегулювати страйк, оскільки Boeing хоче чітко зрозуміти фінансові втрати від виходу 33 000 працівників.

Представник Boeing відмовився від коментарів. Остаточне рішення щодо термінів і суми не прийнято, і Boeing може в кінцевому підсумку відмовитися від цього кроку.

Boeing перебуває під тиском, щоб зміцнити свої фінанси та зберегти кредитний рейтинг інвестиційного рівня. Компанія знаходиться за крок від того, щоб потрапити на спекулятивну територію, що ще більше збільшить витрати на обслуговування її боргового навантаження у розмірі 58 мільярдів доларів2. Ситуація погіршилася через страйк, який триває вже третій тиждень, і призвів до зупинки випуску однофюзеляжного авіалайнера Boeing, оскільки кожен день зупинки ще більше скорочує резерви.

Фінансові резерви американського виробника літаків скорочуються після майже катастрофічної аварії в січні, яка змусила Boeing сповільнити виробництво свого авіалайнера 737 Max2. Якщо Boeing продовжить продаж, продаж такого масштабу стане найбільшим публічною компанією після продажу Saudi Arabian Oil Co. за 12,3 мільярда доларів у червні.

Станом на 13:42 акції Boeing подорожчали менше ніж на 1% в Нью-Йорку. Акції цього року впали на 42% до моменту закриття в понеділок, знизивши їхню вартість до 93,6 мільярда доларів, що призвело до найгіршої річної прибутковості Boeing з часів фінансової кризи 2008 року.

Хоча потенційний продаж може розмити власників акцій, додаткові кошти допоможуть компанії зберегти кредитний рейтинг інвестиційного рівня, сказав Роб Сталлард, аналітик Vertical Research Partners. За його словами, збільшення капіталу може досягти 15 мільярдів доларів.

Нагадаємо, оскільки останні сліди глобального інфляційного шоку зникають, перехід до зниження вартості запозичень ось-ось збереже імпульс, оскільки економіки крокують до нового року, повного невідомості.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Жовтня 2024 року - 13:50
Мін’юст подав позов про конфіскацію активів російського олігарха Фрідмана та...
29 Вересня 2024 року - 22:38
У жовтні 2024 року Міністерство оборони України планує запустити новий...
27 Вересня 2024 року - 14:08
Найбільш затребувані на ринку праці – робітничі спеціальності
25 Вересня 2024 року - 11:00
«Аптека 9-1-1» та Київський медичний університет напередодні Дня фармацевтичного працівника...