BlackRock розглядає придбання HPS Investment Partners: нові можливості на ринку приватних кредитів, – Bloomberg

Поділитися:

BlackRock Inc., найбільший у світі менеджер активів, розглядає можливість придбання HPS Investment Partners у рамках угоди, яка може піднести BlackRock на провідну позицію на ринку приватних кредитів. За повідомленням Financial Times, компанії вже провели переговори щодо можливого придбання, хоча точна сума угоди поки що не розголошується.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

HPS Investment Partners, заснована у 2007 році, стала одним із найбільших незалежних менеджерів на ринку приватних кредитів, керуючи активами приватного кредиту на суму 98 мільярдів доларів США станом на кінець червня 2024 року. Компанія також володіє активами державного кредиту на суму 19 мільярдів доларів. HPS відома своїм стрімким розвитком і значним впливом на індустрію приватних кредитів.

BlackRock прагне зміцнити свою позицію як універсальний магазин для інвестування, включаючи альтернативні активи, які користуються великим попитом у клієнтів, таких як пенсійні фонди та державні інвестиційні фонди. У цьому році компанія вже уклала дві угоди щодо збільшення обсягу альтернативних активів і зазначила приватне кредитування одним із своїх головних пріоритетів зростання.

Переговори щодо придбання проходять на фоні потенційного первинного публічного розміщення HPS, яке може оцінити компанію у 10 мільярдів доларів або більше. Придбання, ймовірно, потребуватиме премії до цієї оцінки. Водночас, угода не є неминучою, і переговори можуть завершитися без угоди.

Представники BlackRock і HPS поки не коментують цю ситуацію. Тим часом, приватна інвестиційна компанія CVC Capital Partners також виявила зацікавленість у потенційному об’єднанні з HPS і провела переговори, хоча офіційних домовленостей наразі немає.

Якщо угода відбудеться, вона може стати важливим кроком у стратегії BlackRock щодо розширення своїх можливостей на ринку приватних кредитів та зміцнення своєї позиції як провідного гравця на глобальному ринку фінансових послуг.

Нагадаємо, головний виконавчий директор BlackRock Ларрі Фінк закликав Європу продовжувати об’єднувати свій банківський ринок.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
17 Жовтня 2024 року - 12:50
Зараз чернігівські пивовари представляють потужний всеукраїнський бренд
15 Жовтня 2024 року - 12:06
Тривалий вплив колишніх європейських імперій на зростання є основою дослідження...
6 Жовтня 2024 року - 23:03
Верховна Рада України досягла важливої угоди з військовим керівництвом щодо...