Останні новини:

Amazon.com Inc. спрогнозувала прибуток, що не відповідає оцінкам аналітиків, – Bloomberg

Поділитися:

Amazon прогнозує прибуток, який не відповідає оцінкам. На думку аналітиків, це свідчить про те, що компанія витрачає більше, ніж очікувалося, щоб прискоритися в гонці за задоволення попиту на послуги штучного інтелекту.

Про це пише Telegram “Перший Бізнесовий“.

Операційний дохід становитиме від 11,5 до 15 мільярдів доларів США за період, що закінчується у вересні. Аналітики ж раніше прогнозували в середньому 15,7 мільярда доларів. Обсяг продажів у третьому кварталі становитиме від 154 до 158,5 мільярдів доларів порівняно із середньою оцінкою в 158,4 мільярда доларів.

Головний виконавчий директор Енді Джессі скорочує витрати та зосереджується на прибутковості основного роздрібного онлайн-бізнесу Amazon, водночас витрачаючи значні кошти на послуги штучного інтелекту, які, за словами компанії, представляють «бізнес із багатомільярдним доходом». Останніми тижнями інвестори виявили зростаюче нетерпіння щодо спроб технологічних компаній отримати прибуток від своїх масштабних інвестицій у ШІ.

Корпорація Microsoft у вівторок повідомила про уповільнення зростання свого відділу хмарних обчислень Azure і заявила, що очікує продовження значних витрат на центри обробки даних. Наступного дня компанія Meta Platforms Inc. повідомила про високі прибутки, які, як очікується, дозволили їй виграти час, щоб її інвестиції в штучний інтелект окупилися. Минулого тижня акції Alphabet Inc. впали після того, як вона здивувала Уолл-стріт різко вищими витратами, які затьмарили кращі, ніж очікувалося, квартальні продажі.

Нагадаємо, про скорочення робочої сили може бути оголошено вже цього тижня, згідно з людьми, знайомими з планами компанії, які побажали залишитися невідомими, оскільки інформація не є публічною. Intel, яка має оприлюднити прибутки за другий квартал у четвер, має близько 110 000 співробітників, за винятком працівників підрозділів, які виділяються.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...