Зустріч із Надзвичайним та Повноважним Послом Королівства Іспанія у KSE: дискусія про виклики у донесенні правди про війну в Україні до країн Латинської Америки та презентація іспаномовної книги Living the War

Поділитися:

Київську школу економіки відвідав повноважний Посол Королівства Іспанії Рікардо Лопес-Аранда Хагу. Під час зустрічі підіймались гострі теми про посилення дипломатичної, інформаційної та культурної політики України в Іспанії та країнах Латинської Америки. В дискусії також прийняли участь ректор Університету KSE Тимофій Брік, заступник директора Українського Інституту Алім Алієв та засновник документального проекту Living the War Володимир Кадигроб.

Пан Рікардо Лопес-Аранда Хагу відзначив, що сьогодні уряд України веде дуже активну політику глобальної співпраці і своїми діями пише нові сторінки в “книзі дипломатї”. Посол акцентував увагу на культурний співпраці, що має допомогти порозумітись та формувати правдиву картину про війну та українське суспільство. Посол підкреслив, що успішна дипломатія вимагає глибокого розуміння культур тих країн, на які спрямована політика: «Вам потрібно глибше розуміти культури, щоб на більш глибокому рівні пояснити людям про Україну».

На питання «Що найважче пояснити людям про війну в Україні?» пан Посол розказав як він говорить про виклики у поясненні війни своїм колегам і друзям в Іспанії. «Найважче пояснити поєднання нормального життя з війною. Важко описати місто, як Київ, під час війни,» – зазначив він. Однак, пан Посол наголосив, що ті, хто приїжджають до України, часто не мають достатньо часу для повного розуміння реалій: «Вони не завжди мають достатньо часу, щоб глибше зрозуміти, що насправді відбувається. Я завжди намагаюся організовувати зустрічі з людьми на місцях, щоб гості краще зрозуміли ситуацію. Просто відвідати Україну недостатньо — важливо спілкуватися з українцями з різних регіонів.»

Під час зустрічі відбулась презентація першої іспаномовної книги з документального проекту Living the War. Ця робота є важливою для розуміння війни в Україні в іспаномовних країнах враховуючи брак українського контенту. Посол підкреслив значення книги: «Ніхто не може краще пояснити реалії війни, з якими стикається Україна краще, ніж самі українці, і ця книга є потужним інструментом для донесення реалій війни до людей що спілкуються іспанською по всьому світу».

В аудиторії також пролунали питання про позицію Іспанії станом на зараз, і в яких дипломатичних стосунках Іспанія знаходиться з Україною. Також було піднято питання про важливість продовження підтримки України, і як донести це до іспанського суспільства. 

«Зараз Україна і те що тут відбувається дуже добре відомо. З 2022 року існує сильний рух солідарності між Іспанією та Україною.»

Також пан Посол зазначив, що підтримка України в країнах Європи не змінилась:

«Європа продовжує підтримувати Україну, 80% населення Іспанії співчувають Україні, та підтримують її, і це не змінюється. Сприйняття України змінилося, і Україна набагато ближче до європейських країн, ніж раніше.»

Даний захід в KSE зібрав представників академічної спільноти, громадськості, медіа та дипломатів. Це була добра нагода зрозуміти виклики інформаційної і культурної політики під час війни в Україні, підтвердити чітку  позицію королівства Іспанія щодо підтримки України. 

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
17 Жовтня 2024 року - 12:50
Зараз чернігівські пивовари представляють потужний всеукраїнський бренд
15 Жовтня 2024 року - 12:06
Тривалий вплив колишніх європейських імперій на зростання є основою дослідження...
6 Жовтня 2024 року - 23:03
Верховна Рада України досягла важливої угоди з військовим керівництвом щодо...