Останні новини:

Ще три країни відмовилися приймати російські платіжні картки

Поділитися:

Все більше іноземних фінансових установ відмовляються обслуговувати карти російської платіжної системи «Мир». Від цього тижня російський «Мир» більше не приймають у Вірменії, у найбільшому банку Казахстану «Халик» та в одному з найбільших банків В’єтнаму BIDV. Відмови від співпраці відбулися на фоні попередження США та ЄС, що за роботу з такими картками до фінансових установ можуть бути застосовані міжнародні санкції. Про це повідомили російські ЗМІ.

У Вірменії обслуговування карток «Мир» припинилося у вівторок, 20 вересня. У Центробанку країни заявили, що комерційні банки «самостійно керують своїми ризиками, у тому числі пов’язаними з санкціями» і повідомлять клієнтів про обслуговування «в належному порядку».

Також напередодні перестали приймати карти «Мир» у Народному банку Казахстану («Халик банк») та у в’єтнамському BIDV. У найбільшому банку Казахстану не назвали причин, але наголосили, що карти не обслуговуються ні через термінали, ні через банкомати.

19 вересня працювати з російською платіжною системою відмовився найбільший приватний банк Туреччини Iş bankası. Пізніше до нього приєднався і турецький Denizbank.

Фахівці рекомендують росіянам брати у подорожі з собою готівку, оскільки кількість відмов іноземних установ через побоювання санкцій США може зростати.

Зазначимо, наразі російські платіжні картки «Мир» ще приймають банки у Південній Кореї, Узбекистані, Білорусі, Казахстані, Киргизстані, Таджикистані, а також невизнаних Південній Осетії і Абхазії.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...