Росія посилює мобілізаційні заходи через втрати

Поділитися:

Кремль удвічі посилив приховану мобілізацію на тлі продовження контрнаступу ЗСУ на сході України. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Українська армія продовжує контрнаступальні операції на сході країни, посилюючи тиск на російські позиції та лінії тилового забезпечення у східній частині Харківської, північної Луганської та східної Донецької областей.

Поразка під Харківською областю спонукала кремль оголосити всеросійську вербувальну кампанію, – зазначають аналітики. Ймовірно, кремль відмовився від своїх зусиль щодо захисту окремих регіонів країни від вербульних кампаній, які можуть посилити соціальну напруженість.

За даними ISW, кремль майже напевно виснажив велику частину сил, які були дислоковані на російських базах у колишніх радянських республіках, що, ймовірно, послабило вплив росії у цих державах.

Американські аналітики повідомляють, що за інформацією російських та українських джерел, було здійснено наземні атаки українськими військами на північний захід від Харкова, поблизу українського плацдарму на річці Інгулець та на південь від кордону Херсонсько-Дніпропетровської області. При цьому блогери та окупаційні чиновники, призначені росією, стверджували, що українські сили провели висадку на Кінсбернській косі в районі Криму.

Нагадаємо, 15 вересня у мережі опублікували відео, де Пригожин особисто вербує російських в’язнів для війни з Україною. Пригожин також прямим текстом свідчить, що належить ЧВК «Вагнера». Зокрема, він повідомляє, що «в нього в ПВК» є бойові літаки, РСЗВ та танки.

Раніше стало відомо, що вербувальники ПВК «Вагнера» з початку повномасштабного вторгнення в Україну змогли зібрати понад тисячу людей у ​​російських колоніях, які погодилися вирушити на війну.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...