рф може мобілізувати на війну українців з окупованих територій

Поділитися:

Українських чоловіків на тимчасово окупованих територіях можуть примусово відправити на війну проти України. Для цього російська влада використає результати фейкових референдумів і оголосить про анексію окупованих територій України 1 жовтня.

За повідомленням Інституту вивчення війни (ISW), у випадку оголошення анексії, швидше за все, українські цивільні особи на окупованих і нещодавно анексованих українських територіях будуть включені до російського призовного циклу. Таким чином рф розширить примусову мобілізацію для боротьби проти України.

«Запланована кремлем анексія окупованої України може статися до або незабаром після 1 жовтня, початку нормального осіннього призову в росії, щоб забезпечити можливість примусового призову українських цивільних воювати проти України», – зазнається у звіті.

Між тим, кремль намагається нівелювати проблеми, які виникли під час проведення «часткової мобілізації», утім поки що зусилля влади для заспокоєння російського населення не увінчалися успіхом. Упродовж кількох днів від початку оголошення часткової мобілізації протести пройшли у кількох десятках населених пунктів. За повідомленням ФСБ, під час протестів було затримано понад дві тисячі протестувальників – громадян рф.

За інформацією Кримськотатарського Ресурсного Центру, окупаційна влада вже мобілізувала 60 тисяч осіб з районів компактного проживання кримських татар.

Президент Зеленський гарантував російським військовим, які здадуться у полон, цивілізоване поводження, таємницю обставин здачі в полон і можливість не повертатися до росії

Нагадаємо, у росії ухвалили закон, який передбачає покарання за добровільну здачу в полон – до 10 років ув’язнення.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Червня 2024 року - 21:15
Для впровадження в Україні електронних повісток необхідно ухвалити відповідне законодавство
21 Червня 2024 року - 20:12
Під час мобілізації підприємства критичної інфраструктури мають право забронювати своїх співробітників від...
21 Червня 2024 року - 19:49
Уряд підтримав зміни до закону, планується замінити паперове посвідчення ветерана...
21 Червня 2024 року - 14:33
Гроші — одна з важливих складових у житті, а кредитування...