Останні новини:

Олександр Усик отримав блискучу перемогу над Ф’юрі

Поділитися:

Українець Олександр Усик за рішенням суддів здолав британського боксера Тайсона Ф’юрі та здобув титул абсолютного чемпіона світу в надважкій вазі.

Бій Усик – Ф’юрі розпочався в аравійській столиці після презентації поєдинку культовим конферансьє Майклом Баффером о 01:40. Перед боєм українець і британець контролювали всі важливі пояси – WBA, WBO, IBF, IBO та WBC, тож на кону був титул абсолютного чемпіона світу в хевівейті. Поєдинок тривав усі 12 раундів.

У перших раундах Ф’юрі діяв із позиції сили. Він перебував здебільшого в центрі майданчика та намагався контролювати всі спроби Усика підвищити темп. Щоправда, український боксер кілька разів непогано влучив у британця, тож тому довелося змінити тактику.

У п’ятому-восьмому раундах “Циганський Король” перехопив ініціативу. Ф’юрі намагався підстерегти Усика на помилці та зумів відшукати таку в 6-му раунді, струсонувши суперника зустрічним ударом. Українець витримав непростий відрізок.

Головна ж подія сталася в 9-му раунді. Усик додав у швидкості дій та змусив Ф’юрі розкритися. Український боксер видав цілий букет ударів – британець опустив руки та вже фактично не захищався. “Циганський Король” опинився на канатах, але рефері затягнув із рішенням відраховувати 10 секунд, а коли вони закінчилися, пролунав гонг.

 

Усик переміг Ф'юрі та став абсолютним чемпіоном світу! Як минув бій століття: відео

 

“Чемпіонські” раунди обидва боксери провели обережно. Ф’юрі на диво швидко прийшов до тями після нокдауну. Кожен із чемпіонів спробував назбирати очки в нотатках суддів, тож просто намагався влучити бодай в корпус.

Думки суддів щодо переможця протистояння розділилися. Усику віддали перевагу двоє з трьох – 115:112, 114:113. Тим часом один із суддів зафіксував мінімальну перемогу Ф’юрі – 114:113. Такий результат зробив бій-реванш невідворотним.

Нагадаємо, українець став першим за 24 роки абсолютним чемпіоном світу в надважкій вазі. Він остаточно утвердився поруч із братами Кличками в боксерському пантеоні України. У 2011-му Володимир Кличко замкнув на родині всі чемпіонські пояси, здолавши за рішенням суддів чемпіона за версією WBA Девіда Хея. Молодший з братів тоді вже контролював титули WBO, IBF та IBO, а на плечах старшого майорів пояс WBC.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...
30 Серпня 2024 року - 23:15
Міністерство економіки на Комітеті Ради підтвердило, що наразі працює над...
29 Серпня 2024 року - 17:15
Одна з найстрашніших для України битв у 2014 році під...
28 Серпня 2024 року - 12:35
У сучасному світі технології стрімко змінюють різні сфери нашого життя,...