Останні новини:

Замах на життя Дональда Трампа – подробиці

Поділитися:

Дональда Трампа було поранено 13 липня під час передвиборного мітингу в Батлері, штат Пенсільванія.

Стрілець загинув, один учасник мітингу загинув, двоє інших глядачів отримали поранення, йдеться у заяві Секретної служби. Інцидент розслідується як замах.

Співробітники правоохоронних органів повідомили журналістам, що попередньо встановили особу передбачуваного стрільця, але поки що не готові зробити це публічно. Вони також заявили, що поки що не встановили мотив.

78-річний Трамп тільки почав свою промову, коли пролунали постріли. Він схопився за праве вухо правою рукою, потім опустив руку, щоб подивитись на неї, перш ніж впасти на коліна за трибуною, перш ніж агенти Секретної служби накинулися та накрили його. Він з’явився приблизно за хвилину, його червона бейсболка була збита, і можна було почути, як він каже «зачекайте, зачекайте», перш ніж ударити кулаком, а потім агенти кинулися до чорного позашляховика.

Постріли, мабуть, були зроблені з-за меж зони, що охороняється Секретною службою. ФБР заявило, що взяло на себе провідну роль у розслідуванні нападу.

CNN з посиланням на джерела повідомило, що ФБР встановило особу передбачуваного стрільця, ним виявився 20-річний чоловік із Пенсільванії.

«У мене вистрілили, куля пробила верхню частину мого правого вуха, – написав Трамп на своїй платформі Truth Social. – Було багато крові».

У передвиборному штабі Трампа заявили, що має «все добре».

Байден заявив: «В Америці немає бути такого насильства. Ми маємо об’єднатися як єдина нація, щоб засудити його».

Те, що сталося, порушило питання про недоліки у забезпеченні безпеки з боку Секретної служби, яка надає колишнім президентам довічний захист.

Це був перший випадок стрілянини в президенти США або кандидата від однієї з основних партій з моменту замаху на життя президента-республіканця Рональда Рейгана в 1981 році.

Видання New York Post повідомило з посиланням на джерела в правоохоронних органах, що вдалося дізнатися ім’я людини, яка стріляла в Трампа. Це двадцятирічний американець Томас Метью Крукс.

Джерела розповіли, що Крукс був на даху промислової будівлі на відстані близько 130 метрів від місця, де виступав Трамп. На думку правоохоронних органів, звідти він розпочав стрілянину, внаслідок якої Трамп був поранений у вухо.

Стрілець встиг зробити до 10 пострілів, внаслідок яких загинула одна людина і двоє поранено. Самого стрільця вбили поліція на місці. Поруч із ним було знайдено напівавтоматичну гвинтівку AR.

Правоохоронні органи не мають даних про те, якими мотивами міг керуватися стрілець.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...
30 Серпня 2024 року - 23:15
Міністерство економіки на Комітеті Ради підтвердило, що наразі працює над...
29 Серпня 2024 року - 17:15
Одна з найстрашніших для України битв у 2014 році під...