За три-п’ять років РФ може стати серйозною загрозою для східного флангу країн НАТО

Поділитися:

В Естонії вважають, що через три-п’ять років РФ зможе становити серйозну загрозу для східного флангу країн НАТО.

Про це заявила прем’єр-міністерка Естонії Кая Каллас, пише The Times.

Як зазначається, Каллас стала першим лідером члена НАТО, який припустив, що Росія стоїть за нещодавньою хвилею збоїв у роботі GPS-навігації в південній частині Балтійського моря. Однак за її словами, це, схоже, не було навмисно націлено на членів НАТО.

Усередині Північноатлантичного альянсу зростає стурбованість з приводу того, як довго його членам доведеться готуватися до розміщення російських військ поблизу кордонів НАТО.

Каллас заявила, що розвідка Естонії вважає, що через три-п’ять років РФ зможе становити серйозну загрозу для східного флангу країн НАТО.

“Це буде сильно залежати від того, наскільки нам вдасться зберегти єдність нашої позиції щодо України”, – сказала прем’єрка Естонії.

Зазначається, що такий сценарій можливий у разі укладення перемир’я в Україні, хоча не уточнюється, коли таке може статися.

“З точки зору країн Балтії у Росії все ще достатньо сил, щоб чинити реальний військовий тиск у нашому регіоні”, – сказала Каллас.

Нагадаємо, у  швейцарському Давосі розпочалася четверта зустріч радників з нацбезпеки щодо української Формули миру 14 січня. Серед учасників — 81 країна та міжнародна організація.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи