За липень Україна запустила по ворогу більше ударних БПЛА, ніж РФ, – Forbes

Поділитися:

Україна у липні 2024 року запустила майже на сотню більше ударних дронів, ніж Російська Федерація.

Про це пише Forbes.

Зазначається, що у липні Росія запустила по території України 426 безпілотників по типу “Шахед”. За той самий період Україна завдала удару у відповідь, застосувавши понад 520 безпілотників.

Зазначається, що українські дрони завдають більшої економічної шкоди нафтопереробним заводам та іншим об’єктам РФ, адже в окупантів слабший захист. Завдяки цьому Україна, можливо, отримує перевагу в стратегічній війні дальніх ударів безпілотників.

Окрім цього зазначається, що у перші місяці повномасштабного РФ використала більшість своїх запасів балістичних і крилатих ракет великої дальності. Попри те, що з того часу їх виробництво зросло, РФ ймовірно випускає ракети приблизно з тією ж швидкістю, з якою вони виробляються – близько 120 ракет на місяць. Однак більша частина російської ударної сили далекого радіусу дії зараз знаходиться у формі безпілотників.

Основною зброєю РФ є розроблені в Ірані безпілотники серії “Шахед”, відомі в Росії як “Герань”, які легко виробляти і коштують лише 20 000 доларів, порівняно з мільйоном і більше доларів за ракету.

Нагадаємо, останнім часом Росія стикається з численними атаками дронів, які спричиняють значні пошкодження інфраструктури. Дрони використовуються для цільових атак на військові об’єкти, склади, а також інші стратегічно важливі місця. У деяких випадках вони спричиняють пожежі, вибухи та інші руйнування.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...