Євросоюз ввів під санкції проти 27 суден, частина з яких везла нафту для РФ, – Bloomberg

Поділитися:

ЄС запровадив санкції проти 27 кораблів, які, за його словами, допомагають російській військовій машині. Зокрема відомо, що 17 з них задіяні у поставках нафти Москві.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Санкції ЄС стали продовженням кроків, вжитих Великою Британією. Нагадаємо, що Лондон включив «кораблі темного флоту» до списку організацій, щодо яких було введено санкції на початку цього місяця. Серед суден, на які будуть накладені санкції, – «Робон», який минулого року потрапив під об’єктиви журналістів під час перевезення росіської нафти. Також у переліку є судно «Андромеда Стар», яке зазнало аварії поблизу Данії на початку цього року.

Після 24 лютого 2022 року, коли РФ розпочала так звану СВО, біло створено флот для обслуговування нафтової сфери окупанта. Задля експорту «чорного золота» з РФ ці судна часто працюють поза наглядом постачальників галузевих стандартів послуг, що ставить під сумнів їхню безпеку.

Нагадаємо, минулого року Міжнародна морська організація закликала країни-члени систематизовано запобігати незаконним операціям тіньового флоту в резолюції A.1192(33). ЄС посилався на цю резолюцію щодо 11 суден, щодо яких він ввів санкції.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
27 Вересня 2024 року - 14:08
Найбільш затребувані на ринку праці – робітничі спеціальності
25 Вересня 2024 року - 11:00
«Аптека 9-1-1» та Київський медичний університет напередодні Дня фармацевтичного працівника...
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...