Останні новини:

ЄС розглядає можливість закупівлі зброї за межами блоку, щоб допомогти Україні, – Bloomberg

Поділитися:

На зустрічі європейських лідерів у Парижі обговорять пропозицію купувати боєприпаси в країнах за межами регіону, що дасть імпульс ідеї, яка допоможе доставити Україні вкрай необхідне військове обладнання.

Про це повідомляє Telegram “Перший Діловий“.

Прем’єр-міністр Чехії Петр Фіала в понеділок детально розповість про план закупівлі 800 000 снарядів у кількох країнах. Франція та інші країни чинили опір використанню коштів Європейського Союзу для закупівлі боєприпасів за межами блоку, а Париж закликав витратити ці гроші на розвиток власної промисловості ЄС.

Президент Франції Еммануель Макрон назвав надзвичайний саміт на знак підтримки України та намагаючись боротися з наративом про те, що Росія зрештою виграє війну. Зустріч також покликана підкреслити єдність і рішучість союзників України.

«Безпека всіх нас поставлена на карту», — сказав Макрон, відкриваючи конференцію, додавши, що Росія не повинна досягти успіху. «Україна сьогодні налаштована рішуче, вона потребує нас понад те, що ми вже зробили».

Нагадаємо, Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що країни-партнери та союзники створять коаліцію для постачання Україні ракет середньої та великої дальності.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...
30 Серпня 2024 року - 23:15
Міністерство економіки на Комітеті Ради підтвердило, що наразі працює над...
29 Серпня 2024 року - 17:15
Одна з найстрашніших для України битв у 2014 році під...