Останні новини:

Єрмак разом з радником Камали Гарріс обговорювали під час візиту української делегації в США військові потреби України

Поділитися:

Голова Офісу президента України Андрій Єрмак в ході візиту до Сполучених Штатів зустрівся із зовнішньополітичним радником віцепрезидентки Камали Гарріс Філіпом Гордоном і наголосив на важливості «якомога швидшого» отримання Україною необхідної зброї та спорядження.

«Також під час зустрічі обговорили посилення протиповітряної оборони, збільшення кількості артилерії та бойової авіації, формування нових бригад і забезпечення їхніх потреб», – йдеться в повідомленні ОПУ.

Офіс додає, що учасники зустрічі приділили додаткову увагу втіленню Формули миру.

У зустрічі також брали участь віцепремʼєрка – міністерка економіки України Юлія Свириденко, міністр оборони Рустем Умєров, заступник міністра оборони Олександр Балануца, заступник начальника Генерального штабу ЗСУ Володимир Горбатюк, начальник Головного управління логістики Генерального штабу ЗСУ Микола Шевцов, заступник керівника Офісу Президента Микола Точицький і радниця очільника ОПУ Дарія Зарівна.

Філіп Гордон також повідомив про зустріч з Єрмаком. Він зазначив, що підтвердив «непохитну підтримку» віцепрезидентки Гарріс та адміністрації президента США зусиль України з досягнення справедливого та сталого миру.

Єрмак подякував віцепрезидентові США Камалі Гарріс за участь у першому Саміті миру, а також за те, що, незважаючи на підготовку до виборів, вона та її команда уважно стежать за процесом реалізації Формули миру.

Напередодні українська делегація у Вашингтоні також провела зустріч з міністром оборони США Ллойдом Остіном.

Нагадаємо, на початку грудня минулого року Володимир Зеленський заявив, що Україна не прагне тільки залежати від партнерів, але зацікавлена в співпраці, зокрема, у виробництві озброєння. Пізніше після оборонної конференції у США Київ повідомив про домовленості з двома американськими компаніями про спільне виробництво в Україні боєприпасів калібру 155 мм.

Нагадаємо, віцепрезидент США Камала Гарріс у ролі кандидата у президенти від Демократичної партії дала CNN перше інтерв’ю. В ході розмови політикиня зовсім не згадала про війну в Україні.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
23 Жовтня 2024 року - 14:11
Нові соціальні аналізи виявили яскраві тренди в українській...
17 Жовтня 2024 року - 12:50
Зараз чернігівські пивовари представляють потужний всеукраїнський бренд
15 Жовтня 2024 року - 12:06
Тривалий вплив колишніх європейських імперій на зростання є основою дослідження...