Великобританія ввела санкції проти російських військ за використання хімічної зброї в Україні, – Bloomberg

Поділитися:

Велика Британія наклала санкції на російські сили, які, за її словами, були причетні до використання хімічної зброї на полі бою в Україні.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Війська радіологічного, хімічного та біологічного захисту та їх командир Ігор Кириллов потрапили під санкції через «широке використання засобів боротьби з масовими заворушеннями та численні повідомлення про використання токсичного задушливого агента хлорпікрину», – йдеться в заяві Міністерства закордонних справ, Співдружності та розвитку. заява вівторок. Також до списку санкцій потрапили два наукових центри Міноборони Росії.

Дії Великої Британії послідували за аналогічним рішенням Держдепу США в травні про те, що Росія застосувала хлорпікрин проти українських військ. Вашингтон запровадив санкції проти компаній і осіб, які, за його словами, допомагали російським програмам хімічної та біологічної зброї.

Великобританія звинуватила Кирилова в «поширенні брехні, щоб замаскувати ганебну та небезпечну поведінку Росії». Кирилов на прес-конференціях звинуватив українські сили у застосуванні хімічної зброї проти російських військ.

Нагадаємо, 12 жовтня 2024 року в Берліні відбудеться Міжнародний саміт майбутнього миру, де канцлер Німеччини Олаф Шольц прийматиме лідерів США, Франції та Великої Британії для переговорів щодо України.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
17 Жовтня 2024 року - 12:50
Зараз чернігівські пивовари представляють потужний всеукраїнський бренд
15 Жовтня 2024 року - 12:06
Тривалий вплив колишніх європейських імперій на зростання є основою дослідження...
6 Жовтня 2024 року - 23:03
Верховна Рада України досягла важливої угоди з військовим керівництвом щодо...