В ООН підрахували, скільки українців потребують допомоги

Поділитися:

Майже 10 мільйонів людей були змушені залишити свої домівки, а кількість загиблих серед цивільних перевищила 11 000 осіб, заявив Антоніу Гутерріш.

Внаслідок повномасштабної агресії Росії проти України понад 15 мільйонів українців потребують гуманітарної підтримки. Про це на засіданні Генасамблеї ООН заявив генеральний секретар Організації Об’єднаних Націй Антоніу Гутерріш.

За словами Гутерріша, ООН продовжує активно підтримувати міжнародну присутність в Україні й цього року гуманітарну допомогу отримали 6,2 мільйона українців.

Він підкреслив, що російська агресія призвела до того, що майже 10 мільйонів людей були змушені залишити свої домівки, а кількість загиблих серед цивільних перевищила 11 000 осіб.

Генсек ООН також зазначив, що з наближенням зими Фонд гуманітарного реагування отримав менше ніж половину необхідного фінансування, закликавши донорів підтримати важливі ініціативи на місцях.

Нагадаємо, 23 вересня 2024 року Комісія з розслідування порушень в Україні виявила нові докази широко розповсюдженої практики застосування катувань російською владою проти українських цивільних осіб та військовополонених на окупованих територіях та в Росії.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
25 Вересня 2024 року - 11:00
«Аптека 9-1-1» та Київський медичний університет напередодні Дня фармацевтичного працівника...
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...