Україні для використання F-16 потрібно системно знищувати російську ППО, — ISW

Поділитися:

На думку експертів Інституту вивчення війни (ISW), для використання F-16, які прибули в Україну, Силам оборони необхідно спрямовувати зусилля на ураження ворожої ППО в російському тилу і на окупованих українських територіях за допомогою західної далекобійної зброї.

Про це повідомляє ISW.

Україна заявила, що отримала першу партію винищувачів F-16 американського виробництва.

Президент України Володимир Зеленський підтвердив 4 серпня прибуття літаків F-16 в Україну.

У зв’язку з цим він особливо подякував Данії, Нідерландам і США.

“ISW продовжує оцінювати, що Україні знадобиться значна кількість літаків F-16, щоб розгорнути їх у масштабах, необхідних для успішної інтеграції винищувачів у ширшу систему протиповітряної оборони.

Україні також необхідно буде продовжувати зусилля, спрямовані на ураження російських засобів протиповітряної оборони в російському тилу і на окупованій території України за допомогою наданої Заходом зброї дальнього радіусу дії, щоб мати змогу використовувати літаки F-16”.

Аналітики вказують на те, що російські так звані військові блогери відреагували на прибуття F-16, намагаючись применшити їхні потенційні наслідки на полі бою – прямо підриваючи російські інформаційні операції, спрямовані на те, щоб представити постачання F-16 та інших західних систем озброєнь як “червону лінію”, яку не можна перетинати.

Кілька таких блогерів заявили, що західні та українські ЗМІ “роздувають” прибуття F-16, щоб відволікти увагу від невдач на полі бою, і багато російських блогерів відразу перейшли до обговорення того, як російські війська почнуть націлюватися на літаки і знищувати їх.

Коментатори та офіційні особи в російському інформаційному просторі часто заявляли, що постачання західних озброєнь в Україну є “червоною лінією”, перетин якої змусить Росію вдатися до ескалації у відповідь.

Однак, зазначають фахівці, Росія неодноразово доводила, що посилання на нібито “червоні лінії” є рефлекторною технікою управління, покликаною змусити Захід самоусунутися від надання Україні додаткової військової допомоги.

З початку війни західні та українські політики неодноразово перетинали самостійно визначені Росією “червоні лінії”, не викликаючи значної реакції з боку Федерації, що, судячи з коментарів російських “військових” блогерів, станеться і у випадку з відповіддю РФ на поставки літаків F-16.

Нагадаємо, за повідомленнями, 4 серпня українські війська завдали ударів з безпілотників по нафтобазі в Ростовській області та ракетних ударів по складах пального в окупованому Луганську.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...
30 Серпня 2024 року - 23:15
Міністерство економіки на Комітеті Ради підтвердило, що наразі працює над...
29 Серпня 2024 року - 17:15
Одна з найстрашніших для України битв у 2014 році під...