Останні новини:

Україна відповіла на вкиди РФ стосовно “брудної бомби”

Поділитися:

Міністерство закордонних справ України і Центр протидії дезінформації при РНБО України рішуче спростували нещодавні заяви російської сторони про теракти, що нібито готуються Києвом, на Запорізькій і Курській атомних електростанціях.

Георгій Тихий, представник МЗС України, охарактеризував ці заяви як “черговий сплеск шаленої російської пропаганди”. Заява опублікована на Фейсбук-сторінці українського МЗС. Тихий наголосив, що Україна не має ні намірів, ні можливостей для подібних дій, і закликав Росію припинити поширення небезпечної брехні.

Андрій Коваленко, керівник Центру протидії дезінформації, висловив припущення, що подібні заяви можуть бути ознакою того, що Росія готує ядерну провокацію. Він зазначив, що після невдалої спроби звинуватити Україну в тероризмі та наступі на Курську АЕС, російська сторона перейшла до поширення хибної інформації про “брудну бомбу” та можливі провокації з боку України.

В Україні наголошують, що подібні звинувачення не мають під собою жодних підстав та є частиною дезінформаційної кампанії Росії. Вони закликають міжнародну спільноту бути пильними і не піддаватися на провокаційні заяви російської сторони.

Нагадаємо, раніше видання FT розсекретило ядерні плани РФ у разі конфлікту з НАТО.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...
30 Серпня 2024 року - 23:15
Міністерство економіки на Комітеті Ради підтвердило, що наразі працює над...
29 Серпня 2024 року - 17:15
Одна з найстрашніших для України битв у 2014 році під...