Україна припиняє транзит російського газу після 2024 року

Поділитися:

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що Україна не буде продовжувати угоду з Росією щодо транзиту газу після завершення її строку дії наприкінці 2024 року. Про це він повідомив під час спільної пресконференції з прем’єр-міністром Словаччини Робертом Фіцо.

Шмигаль підкреслив, що стратегічною метою України є позбавлення Кремля прибутків від продажу енергоресурсів, які фінансують військові витрати Росії. Він також закликав європейські країни до повної відмови від російських нафти та газу, зазначивши, що Україна розраховує на поступову диверсифікацію поставок енергоресурсів.

Фіцо, зі свого боку, висловив занепокоєння щодо енергетичної безпеки Словаччини, яка значною мірою залежить від російського газу. Проте він зазначив, що Словаччина готова співпрацювати з Україною та іншими європейськими країнами для пошуку альтернативних джерел енергії.

Це рішення України може мати значний вплив на енергетичний ринок Європи, оскільки багато країн все ще залежать від російського газу. Водночас, воно підкреслює рішучість Києва у боротьбі з російською агресією та підтримці енергетичної незалежності.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
6 Жовтня 2024 року - 23:03
Верховна Рада України досягла важливої угоди з військовим керівництвом щодо...
1 Жовтня 2024 року - 13:50
Мін’юст подав позов про конфіскацію активів російського олігарха Фрідмана та...
29 Вересня 2024 року - 22:38
У жовтні 2024 року Міністерство оборони України планує запустити новий...