Україна повинна отримати дозвіл на використання F-16 у Росії, – Данія

Поділитися:

За словами прем’єр-міністра Данії Метте Фредеріксен, члени Альянсу повинні дати Україні те, що їй потрібно, щоб відбити вторгнення Росії, і не обмежувати використання донорської зброї.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Україні слід дозволити використовувати західну зброю, включаючи винищувачі F-16, для ураження цілей у Росії, якщо це збігається з міжнародним правом, сказала вона на конференції з питань безпеки в Празі в суботу.

«Говорити про червоні лінії, коли йдеться про пожертвування, — це велика помилка», — сказала Метте Фредеріксен. «Україна має виграти цю війну, а вони протистоять надзвичайно агресивній Росії. Єдиний спосіб перемогти – дати Україні те, що їй потрібно».

Данія є одним із найбільших прихильників України. Північна країна з населенням 6 мільйонів надала військову допомогу на суму 7,3 мільярда доларів і допомогла у підготовці українських пілотів і військових. Нещодавно вона передала 19 своїх F-16.

Фредеріксен відмовилася коментувати використання F-16 у конкретних операціях, але сказала, що уряд Данії не встановлює «жодних обмежень» на їхнє розгортання за умови дотримання Україною міжнародного права. Вона також закликала Європу збільшити витрати на оборону та взяти на себе повну відповідальність за безпеку континенту.

Прем’єр-міністерка дала зрозуміти, що Пекін частково відповідальний за війну через підтримку Росії. За словами 46-річної Фредеріксен, західні країни роблять «велику помилку», залишаючись залежними від Китаю.

«Росія не змогла б цього зробити, вони б не змогли вбивати європейців в Україні майже щодня, якби не Китай», – сказала вона. «Ми повинні усвідомити це і зрозуміти, наскільки небезпечною є ця ситуація».

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...