Україна отримає від Франції 12 артилерійських установок Caesar

Поділитися:

Франція використає 300 мільйонів євро з заморожених російських активів для постачання в Україну зброї. Наша держава отримає 12 нових артилерійських систем Caesar. Про це повідомив міністр збройних сил Франції Себастьян Лекорню.

“Ми мобілізуємо інтереси заморожених російських активів для закупівлі військової техніки для України. Лише до кінця 2024 року Франція повернула 300 мільйонів євро», – сказав він.

Зазначено, що вказана сума дає змогу не лише замовити Caesar, а й ракети Aster, 155-мм снаряди, ракети Mistral, керовані бомби AASM та вогневі точки.

Днями Лекорню заявив, що перші французькі безпілотники-камікадзе доставлять в Україну протягом кількох тижнів. Випробування першого пристрою виявилося успішним. Такі дрони є абсолютно необхідними для проведення операцій, вони зможуть доповнити Caesar.

Нагадаємо, що з початку 2022 року країна отримала від Франції 67 гармат Caesar. До кінця цього року кількість має збільшитися до 80.

Зараз на полігонах у Франції проходять навчання понад 2000 українських військовослужбовців. Лекорню сподівається, що європейські країни візьмуть приклад з його країни та запустять аналогічні проєкти. Він наголосив, що працює над цим – потрібно навчати солдатів, які поповнять бригаду під назвою “Анна Київська”.

За словами міністра ЗСФ, в Україні потрібно створити понад десяток нових бригад, а це дуже серйозне завдання.

“Ми прагнемо забезпечити їм найкращі військові характеристики, як з погляду доктрини, так і з погляду обладнання”, – наголосив Себастьян Лекорню.

Про навчання українських військових у Франції стало відомо влітку. Йдеться про 2,1 тисячі осіб, еквівалент бригади французької армії. Для них передбачена двомісячна підготовка.

Нагадаємо, що Франція передасть Україні перші літаки Mirage 2000 на початку 2025 року.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
17 Жовтня 2024 року - 12:50
Зараз чернігівські пивовари представляють потужний всеукраїнський бренд
15 Жовтня 2024 року - 12:06
Тривалий вплив колишніх європейських імперій на зростання є основою дослідження...
6 Жовтня 2024 року - 23:03
Верховна Рада України досягла важливої угоди з військовим керівництвом щодо...