У Зеленського розповіли про можливу модель перемовин з РФ

Поділитися:

Посередниками в потенційних переговорах із РФ можуть бути різні країни, аналогічно як під час домовленостей про зерновий коридор.

У ймовірних переговорах України з РФ може бути застосована модель із посередництвом країн, аналогічно домовленостям про зерновий коридор. Про це 30 червня заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю журналістці Труді Рубін видання The Philadelphia Inquirer.

На запитання про можливість проведення переговорів України з Путіним, Зеленський відповів, що Україна може знайти модель, у якій згідно з відповідними документами можна знаходити рішення.

Зеленський уточнив, що йдеться про модель, застосовану під час домовленостей про зерновий коридор, коли Україна домовлялася не з РФ, а з ООН і Туреччиною.

Вони, зі свого боку, взяли на себе відповідальність із нами в тристоронній угоді, а потім підписали угоду з російською стороною. І так вона спрацювала. Дві дзеркальні угоди, між якими є ООН і Туреччина, підпис з Україною і окремий підпис із представниками Росії. Це спрацювало. Досить довго працював цей зерновий коридор, – розповів Зеленський.

Аналогічна модель може бути застосована під час переговорів із РФ щодо питань територіальної цілісності, енергетики, вільного судноплавства.

Посередниками в таких переговорах можуть бути не тільки США і ЄС, а й країни різних континентів, включно з Азією, Тихоокеанським регіоном, Африкою і Латинською Америкою.

На думку Зеленського, за посередництва різних країн може бути підготовлено документ про ту чи іншу кризу. Якщо він влаштує Україну, то його розглядатимуть країни-посередники з представниками РФ.

Президент зазначив, що поки в України є тільки така модель.

Нагадаємо, що Зеленський повідомив про співвідношення втрат на фронті.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
2 Липня 2024 року - 11:26
25-річний мешканець Маріуполя Микола Бурлака, що до початку повномасштабного вторгнення...
29 Червня 2024 року - 23:06
В Україні з 1 липня розпочинається реєстрація електронних кабінетів вступників...
26 Червня 2024 року - 20:01
Це будуть стрілецькі підрозділи загальною кількістю 8 тисяч поліціянтів
26 Червня 2024 року - 19:52
26 червня Рада Євросоюзу продовжила тимчасовий захист для українців, що перебувають...