У ЄС не задоволені позицією Угорщини та Словаччини стосовно нафти з РФ

Поділитися:

Дипломати Європейського Союзу в приватних розмовах висловлюють роздратування позицією Угорщини та Словаччини, які використовують правила ЄС, щоб зберегти доступ до дешевої російської нафти.

Про це повідомляє видання Politico.

Зазначається, що ці країни почали «маневрувати» після того, як Україна ввела заборону на транзит ресурсів російської енергетичної компанії «Лукойл» через свою територію.

Такі дії Києва можуть позбавити Угорщину та Словаччину третини імпорту нафти, тож вони звернулись до правил Євросоюзу стверджуючи, що санкції порушують торговельну угоду між Києвом та ЄС від 2014 року.

Будапешт і Братислава попросили Європейську комісію втрутитися.

Видання зазначає, що цей запит поставив ЄС у безвихідь, оскільки офіційні особи знають, що вони повинні діяти згідно з правилами.

Європейські посадовці опублікували численні заяви про те, що вони переглядають факти та вивчають варіанти вирішення ситуації. Однак за лаштунками та в дискусіях серед дипломатів ЄС відчувається значне розчарування тим, що ця проблема взагалі стоїть на порядку денному Брюсселя.

Деякі дипломати ЄС обурилися, знаючи, що це не їхня проблема. Угорщина та Словаччина скористалися санкційними виключеннями, щоб продовжувати закачувати російську нафту. Угорщина навіть збільшила імпорт російської нафти, що викликало особливий гнів.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...