У МЗС України розповіли про запрошення міністра такого ж відомства з Китаю

Поділитися:

МЗС надіслало запрошення міністру закордонних справ КНР Ван Ї з пропозицією відвідати Україну. Про це сказав речник Міністерства закордонних справ України Георгій Тихий.

“Так, ми надіслали запрошення… Ми готові прийняти міністра Ван Ї в Україні, щоб він на власні очі побачив наслідки російської агресії проти нашої країни і щоб провести з ним іще глибші переговори з низки двосторонніх, регіональних, міжнародних питань. І я впевнений, що діалог між Україною та Китаєм триватиме на всіх рівнях”, – сказав він на брифінгу.

За словами спікера, діалог між Україною і Китаєм помітно активізувався від початку цього року і “дуже важливо, щоб Київ і Пекін вели прямий діалог, особливо з питань миру”. “Тому так, ми надіслали запрошення. Я не говоритиму від імені міністерства закордонних справ Китаю про те, коли саме може відбутися цей візит. Їх зацікавила ця пропозиція… Ми будемо раді прийняти Ван Ї в Україні”, – додав Тихий.

Нагадаємо, китайський виробник електромобілів BYD Co. прагне вийти на канадський ринок саме тоді, коли уряд прем’єр-міністра Джастіна Трюдо працює над обмеженням імпорту автомобілів з азіатської електростанції.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...