У Фінляндії президент прокоментував удар по летовищу “Оленья” в РФ

Поділитися:

Президент Фінляндії Александар Стубб на тлі удару по російському аеродрому “Оленья” в Мурманській області, що менш як за 200 кілометрів від кордону з Фінляндією, заявив, що прямих загроз безпеці країни немає.

Про це пише Yle“.

Фінський лідер сказав, що у зв’язку з ураженням російського аеродрому провів переговори з прем’єром Фінляндії Петтері Орпо та прем’єр-міністром Швеції Ульфом Крістерссоном.

“Основний меседж полягає в тому, що у нас немає причин для занепокоєння у Фінляндії. Ми тримаємо ситуацію під контролем і здатні реагувати”, – сказав Стубб.

Водночас як вважає президент скандинавської країни, фіни повинні звикнути до того, що війна наблизиться і до кордонів Фінляндії, адже “від Гельсінкі до Києва летіти зовсім недалеко”.

“Ми повинні звикнути до того, що Україна повинна використовувати всі засоби, щоб виграти цю війну, і це також означає різні удари. І Росія буде продовжувати завдавати гібридних ударів”, – прокоментував Стубб.

Нагадаємо, внаслідок влучання БПЛА літакового типу по аеродрому “Оленья” попередньо зафіксували  пошкодження дальнього надзвукового бомбардувальника-ракетоносця Ту-22М3.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...