Туреччина зголосилася провести переговори між росією та Заходом

Поділитися:

Анкара впевнена, що за стіл переговорів із росією можуть сісти США, Франція, Німеччина та Велика Британія. А Туреччина таку зустріч зможе організувати. Тема зустрічі – «велика угода» щодо України, яку хоче москва. Про це повідомило турецьке видання Milliyet.

За його інформацією, у Туреччині проаналізували останні виступи путіна і дійшли висновку, що «москва хоче довгострокової угоди із Заходом». «План-пропозицію» по зустрічі вже передали США приватними каналами, і перші коментарі з Вашингтона були позитивні. Але залишається відкритим питання щодо представника рф для запропонованого діалогу.

«Про план розповіли не всім західним столицям, але його передали США через важливі та приватні канали. Перші зауваження щодо плану з боку впливових чиновників у Вашингтоні були позитивними», – стверджує турецьке видання.

Також, за інформацією турецького видання, у російському МЗС нібито заявили, що не відмовляються від посередницьких послуг. Їх, як стверджує відомство, пропонують багато країн.

Тим часом у росЗМІ з посиланням на прес-секретаря президента росії дмитра пєскова, заявили, що не отримували пропозицію Туреччини.

А ось в Україні пропозицію Туреччини прокоментували інакше. Жодні переговори у форматі «про Україну – без України» неможливі так само, як і переговори з росією за президента путіна. Про це в ефірі єдиного телемарафону заявив секретар РНБО Олексій Данилов. Він нагадав про таке офіційне рішення президента України Володимира Зеленського.

Нагадаємо, раніше радник президента Туреччини Ібрагім Калін заявив, що президент росії владімір путін прагне укласти із Заходом «нову велику угоду», і саме цим можна пояснити, зокрема, бажання москви йти на переговори.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...