Туреччина скорочує запланований оборонний контракт із США на суму 23 мільярди доларів, – Bloomberg

Поділитися:

Туреччина має намір розірвати угоду з США на продаж літаків F-16 на 23 мільярди доларів. Йдеться про контракт на модернізацію другого за величиною флоту винищувачів F-16 НАТО.

Про це пише Telegram “Перший Бізнесовий“.

Туреччина також шукатиме шляхи для створення компенсаційної угоди для виробництва деяких частин військових літаків на місцевому рівні.

Впродовж трьох років, з 2021 року, Анкара намагається купити 40 F-16 останнього покоління Lockheed Martin Corp., 79 комплектів для модернізації існуючого флоту, а також сотні бомб і ракет. США схвалили продаж на початку 2024 року – це сталося після того, як Туреччина ратифікувала членство Швеції в альянсі.

Але Туреччина зараз наполягає на тому, щоб купувати менше комплектів модернізації та боєприпасів з метою заощадження грошей. Все це відбувається на тлі скорочення витрат усередині країни. Станом на зараз Туреччина зацікавлена в тому, щоб її власна військова авіаційна промисловість, що розвивається, задовольняла деякі потреби. Міністерства оборони та закордонних справ Туреччини відмовилися від коментарів.

Представник Lockheed Martin, відповідаючи на запитання Bloomberg News, сказав, що компанія «впевнена, що пакет модернізації F-16 Block 70 і V представляє найкраще поєднання передових можливостей безпеки 21-го століття, покращеної сумісності з НАТО та доступного робочого та життєвого циклу».

Нагадаємо, адміністрація президента Джо Байдена застосує нові тарифи на поставки сталі та алюмінію, що перенаправляються через Мексику.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...
30 Серпня 2024 року - 23:15
Міністерство економіки на Комітеті Ради підтвердило, що наразі працює над...
29 Серпня 2024 року - 17:15
Одна з найстрашніших для України битв у 2014 році під...
28 Серпня 2024 року - 12:35
У сучасному світі технології стрімко змінюють різні сфери нашого життя,...