Трамп заявив, що зростання за рахунок тарифів перевершить прогнозований дефіцит, – Bloomberg

Поділитися:

Кандидат у президенти від Республіканської партії Дональд Трамп захищав свої плани щодо реформування економіки США шляхом різкого підвищення тарифів і більш прямих консультацій із Федеральною резервною системою, стверджуючи, що його політика призведе до значного зростання, незважаючи на прогнози, що його програма призведе до зростання інфляції та різкого зростання державного боргу.

«Це матиме величезний ефцект, позитивний ефект», — сказав Трамп головному редактору Bloomberg News Джону Міклтуейту у вівторок в інтерв’ю в Чиказькому економічному клубі.

Протягом годинної бесіди Трамп неодноразово відкидав прогнози економістів про те, що його політика матиме чистий негативний вплив на економіку та перекладе витрати на споживачів США.

Колишній президент відкинув можливість того, що запропоновані ним тарифи можуть порушити ланцюжки поставок або стиснути малий бізнес, заявивши, що компанії швидко повернуть виробництво в США, щоб уникнути зборів. Він стверджував, що вплив його планів щодо депортації мільйонів мігрантів без документів буде компенсовано легальною міграцією. І, за його словами, його лідерство викличе лояльність, а не гнів у союзників.

«Ми всі про зростання», — сказав Трамп. «Ми збираємося повернути компанії в нашу країну».

Твердження кандидата від Республіканської партії були тепло сприйняті учасниками заходу, які підтримали його аргумент про те, що різке підвищення мит на іноземні товари захистить «компанії, які ми тут маємо, і нові компанії, які з’являться».

Запрошення Трампа на інтерв’ю в позапартійному Економічному клубі Чикаго було суперечливим кроком серед бізнес-спільноти міста. Представники міста та штату були переважно відсутні, як і деякі з найвидатніших керівників Демократичної партії.

Нагадаємо, 12 жовтня 2024 року, спікер Палати представників США Майк Джонсон зробив резонансну заяву щодо подальшого фінансування України.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
15 Жовтня 2024 року - 12:06
Тривалий вплив колишніх європейських імперій на зростання є основою дослідження...
6 Жовтня 2024 року - 23:03
Верховна Рада України досягла важливої угоди з військовим керівництвом щодо...