Останні новини:

США та Австралія звернулися до Китаю із закликом вплинути на Росію та припинити війну в Україні

Поділитися:

США та Австралія звернулися до країн, які мають вплив на Росію, зокрема Китай. Вони закликають вплинути на Москву для припинення війни в Україні.

Про це повідомляє пресслужбуа Пентагону.

Зазначається, що днями відбулися двосторонні переговори у форматі “2+2” в американському місті Аннаполіс. На переговорах були присутні державний секретар США Ентоні Блінкен, глава Пентагону Ллойд Остін та їх австралійські колеги Пенні Вонг і Річард Марлз.

Серед тем зустрічі представників США та Австралії була війна Росії проти України. Вони засудили Москву за розпочату війну та закликати вивести війська з території України, а також відшкодувати збитки.

“Вони висловили підтримку Саміту з питань миру в Україні та підтвердили необхідність досягнення справедливого, всеосяжного та міцного миру відповідно до Статуту ООН. Міністри закликали всіх, хто має вплив на Росію, особливо Китай, застосувати його зараз, щоб припинити війну та припинити підтримку оборонно-промислової бази Росії”, – йдеться у заяві Пентагону.

США та Австралія підтвердили свою позицію, що ті, хто підтримує незаконну війну Росії, понесуть наслідки, і підтвердили свій намір посилити санкції проти країн, які підтримують війну Росії.

Крім того, обидві країни засудили Іран за підтримку Росії та надання їй дронів та ракет. Також США та Австралія засудили зростаючу “дружбу” Росії та КНДР, зокрема постачання північнокорейської зброї до РФ для війни проти України.

Допомога США

США є одним з найбільших партнерів України. Вашингтон надав українській армії зброю, зокрема танки, броньовану техніку, реактивні системи залпового вогню, далекобійні ракети, дрони, боєприпаси та інше озброєння.

Крім того, США підтримують Україну політично. Президент США Джо Байден неодноразово заявляв, що Україна у майбутньому приєднається до НАТО, хоча наголошував, що це не може статися під час війни.

Нещодавно у Білому домі заявили, що виділяють Україні ще два військові пакети. До них входять снаряди для систем HIMARS, ракети, боєприпаси.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...
30 Серпня 2024 року - 23:15
Міністерство економіки на Комітеті Ради підтвердило, що наразі працює над...
29 Серпня 2024 року - 17:15
Одна з найстрашніших для України битв у 2014 році під...