США робить спроби тиску на Росію через Китай, – Bloomberg

Поділитися:

У США намагаються чинити тиск на Китай, аби офіційний Пекін припинив підтримувати Росію у її агресії та війні в Україні. Йдеться у першу чергу про поставки військових компонентів.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

У Київ прибув заступник міністра фінансів США Уоллі Адейемо. «Китай має зупинитися. Якщо вони цього не зроблять, ми будемо змушені разом з членами нашої коаліції вжити заходів», — сказав він журналістам під час прес-конференції. Його послання було спрямоване саме на Китай, який постачає Росії деякі важливі військові компоненти.

Загроза ця не нова, але зараз у США мають рішучі плани. Зокрема, міністр фінансів Джанет Єллен попередила, що китайські банки можуть зіткнутися з санкціями, якщо вони будуть надавати матеріальну підтримку російським військовим. І це вже не якась примарна перспектива, а реальність, яка може настати найближчим часом.

Пізніше в інтерв’ю Bloomberg Television Адейемо сказав, що США та їхні союзники «відкриті для застосування санкцій» до будь-якої компанії чи особи, які допомагають російській збройовій промисловості.

Нагадаємо, заключні аргументи у кримінальному провадженні проти Дональда Трампа завершуються вже сьогодні, а завтра кримінальну справу буде передано в руки присяжних.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...