SpaceX, Blue Origin, ULA були обрані Пентагоном задля оборонних запусків , – Bloomberg

Поділитися:

Міністерство оборони США вибрало SpaceX, Blue Origin і United Launch Alliance, щоб конкурувати за контракти на суму 5,6 мільярда доларів США для запуску майбутніх супутників національної безпеки на орбіту.

Про це пише Telegram “Перший Бізнесовий“.

Минулого тижня було оприлюднено заяву, у якій йшлося про контракти впродовж наступні 5 років – до червня20290го. Саме за них конкуруватимуть компанії. Також відомо, що програма може бути подовжена ще на 5 років. Космічні сили очікують, що протягом початкового (першого) п’ятирічного періоду між трьома постачальниками буде проведено щонайменше 30 запусків національної безпеки.

Раніше право брати участь у торгах та боротися за контракти мали лише дві компанії – SpaceX і ULA. Впродовж чотирьох років, з 2020 по 2024, вони виконали загалом 48 місій для запусків супутників. Blue Origin на початку процесу теж намагалася брати участь та створювати конкуренцію двом вищеназваним компаніям, але жодного разу не отримала успіху. Тепер же ж компанія, заснована Джеффом Безосом, нарешті почала працювати, хоча її запланована орбітальна ракета New Glenn ще не запущена в космос. Цього року компанія Blue Origin має на меті літати на Нью-Гленн.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
26 Червня 2024 року - 15:23
Бренд Schweppes з'явився в 1783 завдяки завзятості одного винахідника, який...
22 Червня 2024 року - 21:15
Для впровадження в Україні електронних повісток необхідно ухвалити відповідне законодавство
21 Червня 2024 року - 20:12
Під час мобілізації підприємства критичної інфраструктури мають право забронювати своїх співробітників від...
21 Червня 2024 року - 19:49
Уряд підтримав зміни до закону, планується замінити паперове посвідчення ветерана...