Союзники України збирають кошти на 800 тисяч артилерійських снарядів, – Bloomberg

Поділитися:

Союзники України підготували майже все фінансування, необхідне для ініціативи під керівництвом Чехії щодо закупівлі сотень тисяч артилерійських снарядів, за словами урядовця, знайомого з домовленостями.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Зобов’язання означають, що снаряди можуть бути доставлені в Україну протягом декількох тижнів. Точні терміни залежатимуть від контрактних графіків і графіків поставок і можуть бути відхилені, попереджають люди.

Згідно з пропозицією, Чеська Республіка буде посередником, який зв’яже уряди, які бажають профінансувати закупівлю надлишкових боєприпасів, які потім будуть відправлені в Україну.

«Є позитивний прогрес щодо чеської ініціативи», – заявив президент Володимир Зеленський на спільній прес-конференції з прем’єр-міністром Греції Кіріакосом Міцотакісом у середу в південноукраїнському місті Одеса. Але ми можемо оцінити позитивні результати, коли снаряди будуть в Україні».

Президент Чехії Петр Павел заявив на Мюнхенській конференції з безпеки минулого місяця, що його країна виявила 500 000 патронів калібру 155 мм і 300 000 патронів калібру 122 мм, які можуть бути доставлені протягом кількох тижнів, якщо гроші будуть доступні.

Нагадаємо, один із найбільших у Європі виробників зброї пропонує Україні наростити власне виробництво важких боєприпасів, оскільки країна намагається відбити російське вторгнення на тлі скорочення західної допомоги.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...