Союзники України не покладають надії на «план перемоги» Зеленського, – Bloomberg

Поділитися:

Західні офіційні особи намагалися знизити очікування щодо плану припинення війни, який президент Володимир Зеленський представляє в Нью-Йорку цього тижня, заявивши, що вони не бачать у ньому прориву в конфлікті з Росією.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Одна особа, знайома з розмовами Зеленського з іноземними лідерами, яка побажала залишитися невідомою, сказала, що в так званому «плані перемоги» президента не було справжніх сюрпризів і він кардинально не змінив ситуацію. Інший чиновник назвав це «списком бажань».

Похмура оцінка плану підкреслює поглиблення почуття песимізму серед країн-союзників, оскільки війна тягнеться вже третій рік. Союзники також побоюються послаблення підтримки України, якщо колишній президент Дональд Трамп повернеться на посаду після виборів уже через шість тижнів.

Принаймні один із союзників висловив припущення, що настав час для нового раунду контактів із президентом Володимиром Путіним, чи то Зеленським, чи то іншими країнами, повідомили обидва чиновники.
Західні країни також починають турбуватися про власну безпеку, оскільки Росія продовжує виробництво зброї, яка може мати вплив за межами України.

Москва має намір збільшити витрати на оборону до історичного максимуму в 13,2 трильйона рублів (142 мільярди доларів) у 2025 році, згідно з проектом трирічного бюджету, з яким ознайомилося Bloomberg News.

Зеленський презентує свій план на полях щорічного засідання Генеральної Асамблеї ООН. Другий чиновник сказав, що, хоча союзники хочуть підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно, йому потрібно пояснити, як може виглядати мир.
Зеленський заявив журналістам у п’ятницю, що план спрямований на посилення позиції його країни для майбутніх дипломатичних переговорів з Росією. Київ хвилюється, що припинення вогню без чітких гарантій дасть Путіну можливість нанести новий удар після переозброєння.

Глава Адміністрації президента Андрій Єрмак заявив Раді з міжнародних відносин у Нью-Йорку в понеділок, що план спрямований на запрошення приєднатися до альянсу НАТО та закликав партнерів ігнорувати погрози Росії щодо ескалації.

Нагадаємо, британський прем’єр-міністр Кір Стармер заявив, що його переговори з президентом США Джо Байденом мали стратегічний, а не тактичний характер, і на них не йшлося “про якесь конкретне рішення”.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
25 Вересня 2024 року - 11:00
«Аптека 9-1-1» та Київський медичний університет напередодні Дня фармацевтичного працівника...
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...