Росія розробила план безпеки за участі Китаю та кидає виклик США, – Bloomberg

Поділитися:

Президент РФ Володимир Путін виклав свою пропозицію щодо нової євразійської архітектури безпеки, заснованої на поглибленні угоди Москви з Пекіном, щоб кинути виклик порядку в Європі після холодної війни, де домінували США та їхні союзники.

Про це пише Telegram “Перший Бізнесовий“.

Путін оголосив на саміті з безпеки в Астані, Казахстан, що головна мета Росії полягає в тому, щоб забезпечити «неподільну безпеку та розвиток, щоб замінити застарілі євроцентричні та євроатлантичні моделі, які надавали односторонні переваги окремим країнам. Результат такого світового порядку добре відомий — зростаюча кількість криз у всьому світі, однією з яких, звичайно, є Україна».

Натомість цивілізований світ має іншу думку. Саме Путін спровокував найбільший конфлікт у Європі з часів Другої світової війни своїм вторгненням в Україну в лютому 2022 року. Він неодноразово вимагав від уряду в Києві відмовитися від своїх амбіцій приєднатися до НАТО, яка розширилася з початку війни після приєднання Фінляндії та Швеції у відповідь на напад Росії на Україну.

На додаток важливо й те, що Путінзробив вищезгадану заяву через день після переговорів в Астані з президентом Китаю Сі Цзіньпіном, який високо оцінив зв’язки з Росією та підтвердив позицію Пекіна щодо вторгнення, незважаючи на зростаюче розчарування Заходу через його сприйняття військових зусиль Москви.

Нагадаємо, десятки законодавців від Демократичної партії розглядають можливість підписати листа з вимогою до президента Джо Байдена вийти з перегонів.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
5 Липня 2024 року - 17:07
Команда українського криптомедіа Incrypted організувала в Києві масштабну конференцію Incrypted...
4 Липня 2024 року - 21:48
У Міністерстві економіки України нагадали алгоритм бронювання від мобілізації для підприємства
4 Липня 2024 року - 18:17
Цьогоріч Скандинавія побила туристичні рекорди через спеку на європейських курортах
3 Липня 2024 року - 21:03
Уряд дозволив міжвідомчій робочій групі, що займається мобілізацією військовозобов’язаних держслужбовців...