Росія перекинула ракети «Кинджал» у Калінінград

Поділитися:

Росія розмістила поблизу кордонів Польщі та Литви гіперзвукові ракетні комплекси «Кинджал». Про це заявило міністерство оборони рф. За його інформацією, три винищувачі зі зброєю 18 серпня було перебазовано на аеродром Чкаловськ у Калінінградській області, яка межує з Польщею та Литвою.

У заяві пресслужби міноборони країни-агресора наголошується, що перебазування літаків із «Кинджалами» здійснено «в межах виконання додаткових заходів стратегічного стримування».

«Під час польоту відпрацьовано питання взаємодії з винищувальною авіацією 6-ї армії ВПС та ППО, а також морською авіацією Балтійського флоту», – заявили в міноборони рф.

Утім у Литві вважають, що таке перебазування ракет не змінює ситуацію, оскільки номінальна загроза росії для її сусідів існує завжди, але від розгортання гіперзвукових ракет у Калінінграді вона вищою не стала. Таку заяву зробив міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас, повідомляє Delfi.

«Я думаю, що нам не слід надто турбуватися про місце базування тієї чи іншої їхньої ракети. Тим більше, що арсенали, які розташовані в Калінінграді, сильно використовувалися у війні проти України. Звідти багато чого взяли. Ці ракети ніяк ситуацію не змінюють», – сказав Анушаускас.

Гіперзвукові ракети «Кинджал» – це новий тип ракет. Їх було взято на озброєння російської армії 2018 році. З того часу країна-агресор випустила тільки кілька десятків “Кинджалів”.

Під час заходження на ціль балістичної траєкторії ці ракети здатні розвивати швидкість до 12 тис. км/год,  можуть рухатися набагато нижчою траєкторією, здатні маневрувати й ухилятися від систем протиракетної оборони.

Нагадаємо, 7 серпня окупанти вдарили «Кинджалами» по Вінничині.

 

 

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...