РФ звільняє американського репортера в масштабному обміні на агентів Кремля, – Bloomberg

Поділитися:

Росія звільнила репортера Wall Street Journal Евана Гершковича, а також ув’язнених критиків Кремля під час найбільшого обміну полоненими із Заходом за останні десятиліття в обмін на цінного вбивцю, якого шукав президент Володимир Путін.

Про це пише Telegram “Перший Бізнесовий“.

«Тепер їхні жорстокі випробування закінчилися, і вони на волі. Угода, завдяки якій це стало можливим, була подвигом дипломатії та дружби», — сказав президент США Джо Байден під час виступу в Білому домі з членами сімей деяких із звільнених в’язнів.

Обмін, який відбувся на злітній смузі аеропорту Анкари в Туреччині, включав два десятки людей. 16 з них вирушили на Захід, а вісім повернулися до Росії. Серед них були американські громадяни, а також росіяни, засуджені за злочини та ув’язнені в США, Німеччині, Польщі, Норвегії та Словенії.

Одним із них був Вадим Красіков, який відбував довічне ув’язнення в Німеччині за вбивство чеченського сепаратиста в 2019 році в берлінському парку. Німецька влада довго опиралася залученню його до будь-якого обміну через зухвалий характер його злочину, але Путін зробив його звільнення головним пріоритетом.

Крім Гершковича, якого заарештували в березні минулого року під час виконання завдання в Росії, а потім засудили за шпигунство, РФ також відпустила колишнього морського піхотинця США Пола Велана, якого ув’язнили в 2018 році і пізніше засудили за звинуваченнями в шпигунстві, які він заперечує. США віднесли обох чоловіків до категорії незаконно затриманих і домагалися їх звільнення.

Нагадаємо, кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп напав на віце-президента Камалу Гарріс та її чоловіка-єврея Дага Емгофа, посилаючись на антисемітську позицію, згідно з якою американські євреї подвійно лояльні до Ізраїлю.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...