Путін розширює ядерну доктрину для протидії «агресії» Заходу, – Bloomberg

Поділитися:

Президент Володимир Путін заявив, що Росія перегляне свою ядерну доктрину, щоб включити відповідь на «агресію» неядерних держав, яку підтримують інші ядерні держави.

Про це повідомдяє Telegram “Перший Бізнесовий“.

«Агресію проти Росії з боку будь-якої неядерної держави, але за участю або підтримки ядерної держави, пропонується розглядати як спільний напад на Російську Федерацію», — сказав Путін у телевізійному коментарі на Радбезі Росії в середу.

Рішення було прийнято після того, як на початку цього місяця Путін застеріг США та європейські країни, щоб вони не дозволяли Україні завдавати ударів глибоко всередині Росії, використовуючи західну високоточну зброю великої дальності. Росія прийме «відповідні рішення» на основі нових загроз, сказав тоді він.

США поки що не оголосили про рішення дозволити атаки, незважаючи на прохання президента України Володимира Зеленського дозволити його військовим наносити удари по аеродромах і військових об’єктах у глибині Росії. Україна хоче використовувати британські крилаті ракети Storm Shadow для нанесення атак, керуючись навігаційними даними США.

Путін зробив своє попередження, коли світові лідери збираються в Нью-Йорку на Генеральну Асамблею ООН. За його словами, Росія розгляне можливість застосування ядерної зброї «після отримання достовірної інформації про те, що відбувся масований запуск повітряно-космічної зброї і вона перетнула наш державний кордон».

«Я маю на увазі стратегічну і тактичну авіацію, крилаті ракети, безпілотники, гіперзвукову та іншу авіацію», – заявив Путін. За його словами, Росія також захищатиме свого союзника Білорусь за допомогою ядерної зброї.

Востаннє Росія оновлювала свою ядерну доктрину в 2020 році. Наразі вона дозволяє використовувати ядерну зброю у відповідь на загрозу існуванню або у відповідь на використання проти Росії зброї масового знищення.

Нагадаємо, зусилля президента Володимира Зеленського цього тижня до більшої підтримки України в її боротьбі з вторгненням Росії вплинув на політичну турбулентність у США на тлі розпалу президентської кампанії.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
25 Вересня 2024 року - 11:00
«Аптека 9-1-1» та Київський медичний університет напередодні Дня фармацевтичного працівника...
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...