Пентагон прогнозує важкі бої в Україні

Поділитися:

У США передбачають важкі майбутні бої за звільнення української території, яка наразі ще окупована російськими загарбниками.

Таку заяву зробив офіційний представник Пентагону.

За його словами, звільнення Херсона стало значним досягненням для України, але росіяни, очевидно, не збираються залишати решту окупованих територій, і за них триватимуть важкі бої.

«Росіяни, схоже, не збираються залишати іншу частину окупованої України, і там, безсумнівно, ще чекають важкі бої. Але звільнення міста Херсона – це значне досягнення і свідчення стійкості, рішучості та наполегливості українського народу і його збройних сил у боротьбі за захист своєї країни», – сказав він.

Чиновник зазначив, що зараз українські сили продовжують закріплювати досягнуті успіхи, зайняті розчищенням перешкод та мін, залишених окупантами. Україна також оцінює збитки, завдані російськими військами перед їхнім відступом.

За словами чиновника, є підстави вважати, що росіяни завдали значної шкоди цивільній інфраструктурі Херсона, зокрема водопостачанню та іншим комунальним системам.

Крім того, у Пентагоні вважають, що з наближенням зими бойові дії в Україні можуть сповільнитися. Утім, плани підтримки США не сповільняться, – пообіцяв чиновник, оскільки ця підтримка залежить не від погоди, а від того, що, за словами українців, їм потрібно.

Раніше президент США Джо Байден заявив, що звільнення Херсона стало значною перемогою для України, а Посол ЄС Матті Маасікас вважає вхід ЗСУ до Херсона поверненням Європи до цього міста.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...