Останні новини:

NYT розкриває подробиці скарги РФ на Україну через так звану таємну операцію

Поділитися:

Росія поскаржилася США на нібито підготовку Україною “таємної операції”. Вашингтон попросив Київ не робити цього.

Про це повідомляє The New York Times.

У липні новий міністр оборони РФ Андрій Бєлоусов подзвонив главі Пентагону Ллойду Остіну. Всього з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Остін розмовляв телефоном з російським міністром оборони лише п’ять разів. Майже завжди розмови ініціював Пентагон.

Остін вперше зв’язався з новим міністром оборони Росії 25 червня. У США заявили, що намагаються тримати “лінії зв’язку відкритими”.

За даними американських посадовців, 12 липня Бєлоусов сам ініціював дзвінок. Він заявив, що росіяни дізналися про “таємну операцію”, яку нібито готує Україна за погодження американців. Видання зазначає, що Бєлоусов спитав Остіна, чи відомо Пентагону про змову і про те, що вона може призвести до загострення напруженості між Москвою і Вашингтоном.

NYT пише, що представники Пентагону були здивовані цим твердженням, а заява Бєлоусова була сприйнята серйозно.

“Але хоч би що Бєлоусов не розкрив, всі три посадовці сказали, що це було сприйнято досить серйозно, що американці зв’язалися з українцями і сказали, по суті, якщо ви думаєте про щось подібне, не робіть цього”, – йдеться у матеріалі.

Як зазначається, залишається невідомим, чи була реальною підготовка до операції та якої форми вона могла набути. Представники Пентагону і Білого дому заявляють, що поки що нічого не сталося. Але вони відмовилися розкривати деталі розмови.

Нагадаємо, 12 липня Пентагон повідомив, що Ллойд Остін провів телефонну розмову з міністром оборони Росії Андрієм Бєлоусовим. У Міноборони США заявили, що розмову ініціювала Росія.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...
30 Серпня 2024 року - 23:15
Міністерство економіки на Комітеті Ради підтвердило, що наразі працює над...
29 Серпня 2024 року - 17:15
Одна з найстрашніших для України битв у 2014 році під...
28 Серпня 2024 року - 12:35
У сучасному світі технології стрімко змінюють різні сфери нашого життя,...